Най-малко 500 бойци от Хамас“ и Ислямски джихад“ са провели

...
 Най-малко 500 бойци от Хамас“ и Ислямски джихад“ са провели
Коментари Харесай

WSJ: 500 бойци от „Хамас“ са преминали подготовка зад граница преди атаката над Израел

 

Най-малко 500 бойци от „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “ са провели профилирана подготовка от иранската Революционна армия към месец преди смъртоносното нахлуване против Израел на 7 октомври, оповестява The Wall Street Journal.

Според източници на изданието, осведомени с разследващата информация към нападението, подготовката в Иран е станала през септември под наблюдението на високопоставени лица на Ислямската република.

Израелската войска упрекна Иран за нападенията и на подкрепяни от Техеран милиции през последните дни. Такива е имало от Йемен, Ирак и Ливан.

Докато главните стълкновение с „ Хамас “ са на юг, от север „ Хизбула “, също насочи ракетни удари против Израел

В ефирен брифинг представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари сподели, че Иран сега дава на „ Хамас “ в Газа разследваща информация и също по този начин оказва помощ за разпалването на антиизраелските настроения в международен мащаб онлайн акция.

Лидерът на „ Хамас “ Исмаил Хания организира в понеделник диалог с външния министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан. Двамата са разискали „ средствата за прекъсване на израелските брутални закононарушения “ в блокираната Ивица Газа, предава Ройтерс.

Танк на израелските сили е блъснал египетска позиция покрай Ивицата Газа

Израелската сухопътна атака против Ивицата Газа ще се сблъска с съперник, построил отбрана и огнева мощ благодарение на Иран, прокопал мрежа от тунели пот градовете в анклава и е кадърен да се отбранява.

Докато Израел натрупа танкове по границата с Газа – индикация, че началото на нашествието е въпрос на време, армията би трябвало да обърне внимание на поуките, извлечени от сухопътните офанзиви против Ивицата Газа през 2008 година и 2014 година, когато задачата още веднъж бе унищожаването на терористичната формация.

Според Тел Авив военната акция няма да бъде нито бърза, нито лесна, само че и още по-затруднена поради отвлечените от „ Хамас “.

Пътуването му сподели границите на въздействието на Съединени американски щати в сериозна геополитическа обстановка

„ Целта е да победим целия боен потенциал и боен уред на „ Хамас “ и това ще изисква дълга интервенция “, сподели източник от израелските служби за сигурност

„ Повечето от задачите, хората, оборудването и логистиката са ситуирани подземен и е допустимо заложниците да са там. Целта ще бъде да се изравни земята, с цел да може по-късно да се стигне до подземните тунели и бункери “, добавя той.

Някои от терористите нямат пушки, употребяват брадви и чукове, споделя оживелия като по знамение охранител Рами Голд

А „ Хамас “ има освен оръжия от Иран, само че разполага и с съветските противотанкови ракетни комплекси (ПТРК) „ Корнет “, които за първи път бяха употребявани против Израел през 2010 година.

Снимка: iStock

Палестинците в Ивицата Газа към този момент са забелязали признаците за идното израелско навлизане, имайки поради тежките бомбардировки в анклава.

Президентът на Египет предизвести за милионни митинги

Стотици хиляди послушаха ултиматума на Израел за евакуация от северната част и се придвижиха във втория по величина град Хан Юнис, покрай граничния пункт с Египет „ Рафа “.

Всичко за конфликта между " Хамас " и Израел следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР